خانه محصولات کاربری سبد خرید0
علائم قطع مصرف نیکوتین

علائم قطع مصرف نیکوتین

آیا به دنبال ترک سیگار یا جایگزین کردن آن با سیگار الکترونیکی فاقد نیکوتین هستید و از علائم قطع مصرف آن نگرانید؟

نیکوتین ماده‌ی اولیه‌ در سیگار و دیگر اشکال دخانیات است و استعمال آن اعتیادآور می‌باشد. نیکوتین مخدری است که اعتیاد به آن به همان اندازه‌ی اعتیاد به کوکائین یا هروئین خطرناک است. عوارض جانبی مصرف آن ممکن است با عوارض جانبی آن دو مخدر متفاوت باشد، اما ترک آن طاقت‌فرسا بوده و به شدت بر مغز و دیگر اندام‌های بدن اثر می‌گذارد.

با گذشت زمان به دلیل ترشح سروتونین و دوپامین اضافی در مغز، مغز و بدن یک فرد سیگاری به مصرف نیکوتین عادت می‌کند. تقریباً 80-90% افرادی که به طور مرتب سیگار می‌کشند، به نیکوتین معتاد می‌شوند.

طیف اثراتی که نیکوتین بر مغز می‌گذارد می‌تواند گسترده باشد. از جمله‌ی آنها می‌توان به افزایش حس‌وحال روحی، کاهش افسردگی، کاهش تحریک‌پذیری، بهبود تمرکز و حافظه‌ی کوتاه مدت، ایجاد یک حس خوشی و کاهش اشتها اشاره کرد.

«شدیدترین علائم تنها چند روز تا چند هفته طول می‌کشد»

زمانی که سیگار کشیدن را متوقف می‌کنید، بدن شما باید از پس عدم مصرف نیکوتین بر بیاید که به آن ترک می‌گویند. قطع مصرف یا ترک می‌تواند ناخوشایند باشد.

از علائم رایج ترک می‌توان به هوس شدید به سیگارکشیدن، افسردگی، بی‌خوابی، افزایش وزن، حالت تهوع، سردرد، عدم تمرکز، سرفه، تغییرات فشار خون و گلودرد اشاره کرد.

در بسیاری از افراد، اوج علائم قطع مصرف نیکوتین بین دو تا سه روز است و اغلب بعد از دو هفته از بین می‌رود. برخی ممکن است این علائم را شدیدتر و به مدت طولانی‌تری تجربه کنند و علائمشان بعد از ترک تا چندین ماه به درازا بکشد.

ابزار مفید بسیاری برای ترک نیکوتین وجود دارد. در گذشته رایج‌ترین آن استفاده از چسب نیکوتین یا آدامس نیکوتین در درمان جایگزین نیکوتین بوده است. اما امروزه ویپینگ یا استعمال سیگار الکترونیکی به یک شیوه‌ی عالی جهت کنترل مصرف نیکوتین تبدیل شده است. افرادی که از این روش استفاده می‌کنند می‌توانند میزان نیکوتین درون ویپ جویس یا مایع سیگار الکتورنیکی خود را کنترل کنند و به مرور به سمت مصرف جویس های فاقد نیکوتین بروند.

با این حال، حتی اگر از روش‌های بالا برای کاهش مصرف نیکوتین استفاده می‌کنید، بهتر است با آگاهی از علائم آن خود را برای آن لحظه‌های افسردگی آماده کنید، که در چه زمانی احتمال دارد رخ بدهند و چطور باید آنها را کنترل کرد تا در این پروسه احساس بهتری داشت.

افرادی که از زمان سیگار کشیدن‌شان زمان طولانی می‌گذرد و یا مصرف روزانه‌‌شان بسیار زیاد است، احتمال بیشتری دارد که علائم قطع مصرف را تجربه کنند. علاوه‌براین، علائم به عادت مرتبط می‌شود، بنابراین برخی اوقات روز، برخی افراد یا برخی مکان‌ها ممکن است این هوس را تشدید کنند.

به محض مصرف آخرین سیگار، پروسه‌ی برگشت بدن شما به حالت نرمال آغاز می‌شود، قطع مصرف شروع شده و شما شروع به تجربه‌ی برخی از موارد پیش رو خواهید کرد:

مرحله‌ی حیاتی: هفته اول

آسیب‌پذیری اعتیاد به هرگونه ماده‌ی خاص، حذف آن از زندگی شما را سخت خواهد کرد. علائم ترک نیکوتین که در هفته‌ی اول مشهود است، فقط به هفته‌ی اول محدود نمی‌شود و می‌تواند در تمام پروسه‌ی ترک ادامه پیدا کند.

با این وجود، هفته‌ی اول برای افراد سیگاری سخت‌ترین زمان است چراکه بدن آنها بعد از در معرض مداوم نیکوتین بودن در حال سازگار شدن است. علائم ترک می‌تواند خود را از همان 30 دقیقه بعد از مصرف آخرین سیگار نشان دهد.

نیکوتین نیمه‌عمر کوتاهی دارد و مدت آن به طور متوسط دو ساعت طول می‌کشد. بنابراین، بعد از دو ساعت دوباره باید در دوز منظم مصرف شود تا «جرقه‌ای» که مغز نیاز دارد و برای عمل کردن به آن عادت کرده است حفظ شود.

«8 ساعت پس از مصرف نیکوتین، سطح آن در جریان خون شما تا 93% کاهش می‌یابد»

اولین قدم برای رسیدن به نقطه‌ی‌ سازنده و حیاتی اولیه‌ی 8 ساعت، شکستن این «جرقه» است. اگر بتوانید به این نقطه برسید، سطح نیکوتین در جریان خون شما تا حدود 93% کاهش می‌یابد.

در طول این ساعات اولیه، علائم قطع مصرف نیکوتین با هوس به کشیدن سیگار شروع می‌شود، اضطراب را به دنبال دارد و باعث شروع تحریک‌پذیری و عصبی شدن در شما می‌شود، عملکرد مغزتان را کاهش می‌دهد که منجر به اختلال در توجه و سختی در انجام بعضی کارها می‌شود. این علائم در 30 دقیقه‌ بعد از استعمال سیگار شروع و به مرور زمان تشدید می‌شود.

بیشتر علائم قطع مصرف در حدود سه روز بعد از ترک به اوج خود می‌رسند. ممکن است سردرد، حالت تهوع و بدن درد را تجربه کنید، اما خبر خوب این است که این علائم بعد از سه روز شروع به محو شدن می‌کند، چراکه بدن پاکسازی خود از نیکوتین را آغاز می‌کند.

زمانی که بدن شروع به بهبودی می‌کند، علائم فیزیکی هفته‌ی اول شامل سردرد، افزایش اشتها، سرگیجه، یبوست، دل‌پیچه، خستگی و بی‌خوابی خواهد بود. در برخی موارد نیز سینه منقبض می‌شود و سرفه یا افزایش مخاط را در شما به دنبال دارد. در افراد سیگاری این علائم به این دلیل بروز می‌کند که سیستم تنفسی محرک‌های ناخوشایندی را که قبلاً نمی‌توانست از خود حذف کند، به بیرون می‌راند.

هرچه به پایان هفته‌ی اول نزدیک می‌شوید، عوارض کوتاه‌مدت را پشت سر می‌گذارید و در روزهای 5-8 شاهد بهبود چرخه خون و تنفس خود خواهید بود. دوره‌های هوس 3 بار در روز به سراغتان می‌آیند.

عوارض رایج قطع مصرف نیکوتین

  • تحریک‌پذیری و اضطراب– سال‌ها مصرف نیکوتین باعث ایجاد چرخه‌های ترن مانند افت و خیز سطح نیکوتین خون شده است و اکنون رو به پایان است. ذهن شما در حال به دست گرفتن کنترل مواد شیمیایی عصبی است که نیکوتین بر آنها اثر می‌گذارد، ازجمله آدرنالین، دوپامین و سروتونین. مغز شما در حال از سر گرفتن کنترل است و به سازگاری با حس‌وحال روحی، اراده، تحریک و اضطراب حساس است.
  • عدم تمرکز– نیکوتین مقدار آدرنالین را در بدن شما تشدید می‌کند. زمانی که نیکوتین از بدن خارج می‌شود، می‌توان عدم وجود تمرکز و گنگی ذهن را حس کرد. تمرکز ناکافی همچنین می‌تواند حاصل از افت قندخون باشد. وعده‌های غذایی‌تان را حذف نکنید. این امر باعث تثبیت قند خون می‌شود و همچنین می‌تواند تاحدودی به سوزاندن نیکوتین کمک کند.
  • سردرد– بسیاری از افراد در زمان ترک نیکوتین به دلیل تغییرات در سطح اکسیژن و مواد شیمیایی مغز سردرد را تجربه می‌کنند. همچنین سردرد می‌تواند ناشی از دیگر علائم همچون اضطراب یا تنش مداوم، اختلال احتمالی و موقتی در خواب، افزایش سطح کافئین یا تغییرات رژیمی باشد.
  • خستگی– بدن در حال پس زدن سالها اثر وابستگی به نیکوتین است و این پروسه می‌تواند هم از لحاظ جسمی و هم از لحاظ عاطفی خسته‌کننده باشد. متابولیسم بدن شما نیز به دلیل برگشت سریع ضربان قلب و تنفس به حالت نرمال، در حال تغییر است.
  • بی‌خوابی– نیکوتین بر افکار ناخودآگاه اثر می‌گذارد. نیکوتین باعث اختلال امواج مغزی، خواب عمیق و حتی رویا می‌شود. ترک جسمانی الگوی نرمال خواب را برهم می‌زند. حتی ممکن است در این زمان حس کنید که به اندازه‌ای که قبلاً در زمان مصرف سیگار می‌خوابیدید به خواب احتیاج ندارید و باید الگوی جدیدی را برای خود ایجاد کنید.
  • حالت تهوع و استفراغ– حالت تهوع همان حس ناخوشایند یا بی‌قراری در شکم است که می‌تواند ناشی از نگرانی از ترک، ترس، استرس و زیاده‌خواری باشد، که فاکتورهایی مثل سوزش معده، رفلاکس اسید معده، سوء‌هاضمه، باد شکم یا نفخ می‌تواند این حس ناخوشایند را دوچندان کند.
  • افزایش اشتها یا گرسنگی– سلول‌های چشایی و حس بویایی به سرعت بهبود می‌یابند و ممکن است تمایل به مصرف بیشتر غذا را به میزان قابل توجهی افزایش دهند. نیاز به کالری بیشتر همچنین می‌تواند ناشی از حس روانی پرکردن مداوم دهان از غذا یا جایگزینی برای آدرنالین از طریق افزایش سطح قند خون باشد.
  • افسردگی و غمگینی– تمام وجود ما می‌تواند تحت تاثیر افسردگی قرار بگیرد و می‌تواند بر علائم دیگری که بحث کردیم تاثیر بگذارد. افسردگی باعث می‌شود که احساس تنهایی کنید، غمگین شوید، خوابتان مختل شود، حافظه‌تان تحلیل برود، اشتهایتان از بین برود یا افزایش یابد. می‌تواند باعث عدم عزت نفس در شما شود و موجب شود به ظاهرتان اهمیت ندهید و حتی می‌تواند موجب عدم تمایل جنسی، تحریک‌پذیری، ناامیدی و سردرد شود.

بلند‌مدت: هفته 2-4

بیشتر علائم در هفته‌ی اول اتفاق می‌افتد. به محض اینکه این علائم در هفته‌های پیش رو شروع به فروکش کردن می‌کند، در خود بهبود عملکرد ریه، تداوم در بهبود گردش خون و نرمال شدن سطح انسولین در خون را مشاهده خواهید کرد.

در راستای این بهبود‌ها، علائم قطع مصرف شروع به محو شدن می‌کند.

  • تمرکز: بعد از گذشت دو هفته، شفافیت ذهنی باید به مرور بهبود یابد و حس گنگی کمرنگ شده باشد.
  • بی‌خوابی: بعد از پایان هفته‌ی اول، الگوهای خواب باید به مرور پایدار شوند.
  • خستگی: سطح انرژی به مرور افزایش می‌یابد، اما ممکن است تا 2-4 هفته پایین بماند.
  • حالت تهوع: دل‌درد، سوزش معده و حالت تهوع می‌بایست در حدود دو هفته و یبوست بعد از 4 هفته به مرور کاهش یابند.
  • گرسنگی: بعد از 2-4 هفته، اشتها به مرور بهبود یافته و باید به حالت نرمال بازگردد.
  • سرفه: ریزش خلط و سرفه بعد از 2-3 هفته از بین خواهد رفت و برای برخی ممکن است این علائم تا هفته‌ی چهارم پابرجا بماند.

هوس یا میل به مصرف نیکوتین چالش‌برانگیزترین فاکتور در طول پروسه‌ی قطع مصرف و استرس‌هایی که به دنبال دارد خواهد بود. این هوس‌ها منجر به اضطراب و افسردگی می‌شوند و به مرور در نشانه‌های معمولی ترک سیگار از جمله بدخلقی، زود عصبانی شدن و استیصال نمود پیدا می‌کنند. این علائم به مرور و با کمتر شدن هوس در طول هفته‌های بعد کاهش می‌یابد.

  • هوس‌های پس‌زمینه: این نوع هوس یک تمایل پایدار به مصرف سیگار در پس‌ ذهن شماست. این حس همیشه وجود ندارد یا خیلی طاقت‌فرسا نیست.
  • هوس‌های شدید: این نوع هوس یک تمایل شدید است که ناگهان به سراغ شما می‌آید. هوس‌های شدید را محرک‌هایی مثل افسردگی، مشاجرات، استرس یا حتی تشریفاتی همچون مصرف نوشیدنی‌های الکلی، قهوه و حتی چای تحریک می‌کند.

دلایل هوس شدید

  • بی‌حوصلگی:  سیگار کشیدن زمان صرف می‌کند و همچنین به عادت تبدیل می‌شود. با ترک سیگار این زمان باید پر شود و توجه فرد باید به سمت شیوه‌های جدید منحرف شود. با گذر از هفته‌ی چهارم، این بی‌حوصلگی نیز فرو می‌کشد.
  • بی‌خوابی: هفته‌ی اول بدترین هفته برای بی‌خوابی است. به مرور باید از این حس کم شود و تنها گه‌گداری رخ دهد. نیکوتین یک محرک است و در این مدت مغز برای بهبود عملکرد شناختی با مواد شیمیایی اضافی کار کرده است، زمانی که این مواد کاهش یابد، مغز باید خود را با این وضعیت وفق دهد. خستگی و عدم تمرکز ممکن است بین 2-4 هفته به درازا کشد.  
  • گرسنگی: مصرف نیکوتین میزان سروتونین و دوپامین را افزایش می‌دهد که اشتها را کم می‌کند. عدم مصرف آن اشتها را افزایش می‌دهد. قطع مصرف نیکوتین بر سطح قند خون تاثیر می‌گذارد و هوس‌ به مواد جایگزین مثل کربوهیدرات‌ها و شیرینی‌ها افزایش می‌یابد. این حس گرسنگی بعد از دو هفته و با نرمال شدن وضع بدن کاهش می‌یابد اما ممکن است منجر به افزایش وزن تا 2 کیلوگرم و یا بیشتر شود.

متاسفانه، هر فردی با دیگری متفاوت است و جدول زمانی قطع مصرف نیکوتین بر اساس متوسط تجربه‌ی افرادی است که ترک کرده‌اند. در برخی افراد ممکن است علائم سبک‌تر باشد و در برخی این علائم بیشتر طول بکشد. علائم جسمانی همچون سرگیجه و سردرد معمولاً کوتاه مدت بوده و شدید نیستند. سختی ماجرا مربوط به علائم عاطفی، ذهنی و رفتاری است. این علائم می‌تواند تا یک مدت طولانی طول بکشد و معمولاً مانعی است که باعث می‌شود افراد کم بیاورند.

مابقی عمرتان: هفته 5 به بعد

عبور از ماه اول مهمترین دستیابی برای یک فرد است. بسیاری از علائم قطع مصرف در این مدت فروکش می‌کند و می‌توانید به خودتان برای رسیدن به این دستاورد مهم تبریک بگویید. در این زمان هوس‌ها کاهش یافته‌اند و علائم جسمانی و عاطفی دوران اوج خود را پشت سر گذاشته‌اند.

همچنان نباید آسوده خاطر شوید، گرچه علائم ذهنی و جسمانی تسکین یافته‌اند، همیشه احتمال بازگشت به حالت اول وجود دارد، که این امر برای افراد سیگاری سالها بعد از آخرین سیگارشان اتفاق می‌افتد. مهم است که آخرین ماه بعد از ترک سیگار و سختی‌ای که در این راه متحمل شده‌اید را به یاد داشته باشید تا تجربه‌ای که پشت سر گذاشتید را به خود یادآوری کنید.

دو فاکتور مهمی که می‌تواند شما را از این مسیر خارج کند و دوباره به دوران مصرف بازگرداند به شرح زیر است:

  • هوس‌های ذهنی: هوس همچنان به سراغ شما خواهد آمد، مخصوصاً در سال اول. این نوع هوس مشابه هوس‌های پس‌زمینه است و می‌تواند در برخی موقعیت‌ها بیشتر شود. از جمله این موقعیت‌ها قرار گرفتن در معرض دود دخانیات یا شرایطی است که شما را به یاد سیگار کشیدن می‌اندازد.
  • دلتنگ سیگارشدن: به طور ذاتی هیچ چیزی از سیگار کشیدن خوش‌آیند نیست. با این حال، افکاری احساساتی به سراغ شما می‌آید که اوقات خوش و یا حس سیگار بعد از غذا یا اولین چیز در صبح را به یاد شما می‌آورد. این حس تنها عادت به خوشنود شدن ‌است و نه یک حس واقعی.

 این افکار شما را خلع سلاح میکند، زیرا همیشه این امکان وجود دارد که دلتنگ شوید و در مقایسه با ماه اولی که دست کشیدید، تمرکز خود را از ترک سیگار از دست بدهید. زندگی شما باید تغییر کرده باشد و به  یک سبک زندگی سالم‌تر، شادتر و خالی از سیگار تبدیل شده باشد.

چطور بر ترک نیکوتین غلبه کنیم؟

  • نگرش صحیح: مصمم شدن برای ترک سیگار میزان موفقیت شما را تعیین می‌کند. برای خود لیستی از دلایلی که می‌خواهید ترک کنید تهیه کنید و لیست را در کنار خود نگه دارید تا در ترغیب شما برای علت ترک کردن‌تان کمک کند و به شما انگیزه دهد.
  • زودگذر بودن هوس: هوس و میل به مصرف نیکوتین تنها 6 دقیقه طول می‌کشد. این زمان تقریباً به اندازه‌ی طول پخش چند آهنگ است. برای خود یک پلی‌لیست تهیه کنید تا حواستان را در این مدت پرت کند. حتی فرصت نخواهید کرد که به مغازه بروید و یک پاکت جدید بخرید. فقط به خاطر داشته باشید که زمانی که این میل به سراغتان آمد، خیلی زود از بین خواهد رفت.
  • با دیدن تعداد افراد ترک کرده آسوده خاطر شوید: در حال حاضر تعداد افرادی که ترک کرده‌اند بیش از افراد سیگاری است. هفتاد درصد افراد سیگاری تمایل به ترک دارند. سالانه قریب به 1.3 میلیون نفر سیگار را ترک می‌کنند. مصرف یک پاکت در روز برای شما در حدود 1500 دلار در سال هزینه در بر خواهد داشت. هرگاه شرایط برایتان سخت شد، میلیون‌ها آدم را به یاد آورید که از پس این تجربه بر آمده‌اند.
  • روال زندگی خود را تغییر دهید: سیگار کشیدن تا حدی یک عادت است و می‌تواند تا حدی قابل پیش‌بینی باشد. شما احتمالاً هر روز در یک ساعت خاص سیگار می‌کشید. بعد از بیدار شدن، حین سر کار رفتن، بعد از یک فنجان قهوه یا بعد از غذا و بسیار زمان دیگر که همه و همه می‌تواند زمانی مرتبط با سیگار کشیدن شما باشد. روال دیگری را برای خود در نظر بگیرید، از مسیر دیگری به سر کار بروید، برنامه‌ی صبحگاهی خود را جابه‌جا کنید یا بعد از خوردن آدامس بجوید.
  • عادت‌های سالم ایجاد کنید: فعالیت‌های جسمانی سبک نیز می‌تواند به کاهش میل به مصرف نیکوتین کمک کند. در حین اینکه ورزش می‌کنید و تا 50 دقیقه بعد از آن، علائم قطع مصرف و هوس سیگار کاهش می‌یابد. ورزش خود را با خوراکی‌های سالم ترکیب کنید تا افزایش وزن را محدود کنید، خلق خود را بهبود ببخشید و با استرس مقابله کنید و پر انرژی باشید.
  • بیشتر بخوابید: از جمله علائم قطع مصرف سیگار اختلال در خواب و خستگی است. وقتی که سیگار خود را قطع می‌کنید، احساس خستگی یک علامت عادی و زودگذر است. نیکوتین ماده‌ی محرکی است که بدن شما را هوشیار نگه داشته است. این ماده در گذشته باعث شده است احساس کنید به خواب کمتری نیاز دارید. اگر احساس خستگی می‌کنید، یک چرت بزنید، این امر به بدن شما کمک می‌کند تا حس ناخوشایند ترک نیکوتین را بهبود دهد.

«هوس‌ها فقط به اندازه‌ی گوش دادن به چند آهنگ طول می‌کشند! برای پرت کردن حواس خود یک پلی‌لیست برای خود داشته باشید»

راهبردهای مقابله با قطع مصرف نیکوتین

  • اطرافتان را از حامی پر کنید: عبور از شرایط سخت و آسان شدن این مسیر همیشه زمانی اتفاق می‌افتد که برای حمایت عاطفی به دوستان و نزدیکان خود روی آورید. حتماً از قبل آنها را در جریان بگذارید که وقتی در سخت‌ترین زمان این پروسه قرار می‌گیرید به یک گوش شنوا و یا یک عامل پرت‌کننده‌ی حواس نیاز دارید. از آنها بخواهید در مقابل ترشرویی شما صبوری کنند. آنها شما را دوست دارند و می‌خواهند که شما از پس این کار بر بیایید، چراکه در صورت موفقیت در ترک سیگار سالم‌تر خواهید بود.
  • روزانه به خوتان هدیه دهید: هر روزی که بدون سیگار سر می‌کنید یک دستاورد برای شماست و ترک کردن تنها پاداش شما نیست. برای اینکه از هوس به سیگار کشیدن جلوگیری کنید، برای اولین ماه و حداقل روزی یک بار به خود هدیه دهید. حتماً لازم نیست که هدیه‌ای پر خرج باشد. این هدیه می‌تواند هرچیز ساده‌ای باشد، مثل وقت تنهایی برای استراحت به همراه یک کتاب خوب یا یک حمام آب داغ. هرچیزی که به شما کمک کند تا در این مسیر حس خوبی داشته باشید. اگر بتوانید هدیه‌ای انتخاب کنید که به رهایی از تنش کمک کند، چه بهتر.
  • دست‌های خود را مشغول نگه‌دارید: به دست گرفتن سیگار یک حس آشنا برای افراد سیگاری است. برای مشغول نگه داشتن دست‌های خود به دنبال وسایل جایگزین باشید. از جمله ابزاری که می‌توانید به کار بگیرید، استفاده از سیگار الکترونیکی، نگهداری یک مداد یا خودکار در جیب، به همراه داشتن آدامس یا شکلات یا حتی داشتن یک بازی در موبایل است. همه‌ی اینها می‌تواند به خوبی حواس شما را پرت کند و جایگزینی برای عادت عصبی‌تان باشد.
  • زندگی خود را تغییر دهید، ذهن خود را تغییر دهید: یک فرد معمولی به طور متوسط 60 هزار فکر و خیال در روز می‌کند. بسیاری از آنچه که فکر می‌کنید منفی است و به خودتان می‌گویید که ترک سیگار فعلی ناخوشایند و دشوار است. اینگونه افکار این تجربه را چالش‌برانگیزتر می‌کند. ذهن شما آنچه را که به زبان می‌آورید باور می‌کند. پس به جای اینکه بگویید «هیچ‌وقت نمی‌توانم دلتنگ سیگار نشوم» به این فکر کنید که «می‌دانم که دلتنگی الآنم برای سیگار به علت وابستگی به نیکوتین است. زمانی که از آن بهبود پیدا کنم، دیگر دلم برای سیگار تنگ نمی‌شود.» اگر به ترک سیگار باور داشته باشید، پس می‌توانید آن را ترک کنید!
  • از نیروی حرکت آنی استفاده‌ی ابزاری کنید: وقتی که شروع به ترک سیگار می‌کنید، هفته‌های اول سخت خواهد بود. زمانی که این سختی‌ها را پشت سر بگذارید، هر روزتان که خالی از سیگار هست شما را قوی‌تر خواهد کرد و بیشتر موفق خواهید شد. هر روز برای خود یک نیروی حرکت آنی می‌سازید که شما را با گذشت زمان به سمت راحتی بیشتر سوق می‌دهد.
  • ترک اعتیاد یک مسابقه نیست: وقتی که سیگار را ترک می‌کنید، می‌خواهید که تمامی ناخوشایندی‌های مرتبط با اعتیاد به نیکوتین به سرعت از بین بروند. این امر قابل درک است اما منطقی نیست. روند بهبود زمان بر است. پس باید آرامش داشته باشید و از زمان به نفع خودتان استفاده کنید. اگر ورزشی را برای خود آغاز یا سرگرمی‌ای برای خود بیابید تا خود را به آن مشغول کنید، گذر زمان برایتان سریع‌تر خواهد بود. مقدار زمانی که طول می‌کشد تا سیگار را پشت سر بگذارید، همان مقدار زمانی است که طول می‌کشد. به روند آن اعتماد کنید. شما نیز همانند بسیار افراد دیگری که ترک کرده‌اند به طور کامل بهبود خواهید یافت.

«می‌دانم که دلیل دلتنگی‌ الآنم برای سیگار کشیدن به خاطر وابستگی‌ام به نیکوتین است. به محض بهبودی از آن، دیگر دلتنگ سیگار کشیدن نخواهم بود»

جمع‌بندی

نیکوتین یک ماده‌ی اعتیادآور است و فرقی نمی‌کند که چه نوع اعتیادی دارید، وقتی که می‌خواهید آن ماده‌ را از بدن خود خارج کنید، بهتر است که از عوارض جانبی و علائم آن آگاهی داشته باشید. خوشبختانه در طول این مقاله شما را با علائم رایج قطع مصرف نیکوتین آشنا کردیم. در کنار آن به شما جدول زمانی‌ای ارائه کردیم که انتظار می‌رود بسیاری از افراد در زمان ترک نیکوتین با آن مواجه شوند.

مقابله با هوس‌های مصرف نیکوتین می‌تواند سخت باشد، اما آن را رها نکنید و به یاد داشته باشید که چرا در وهله‌ی اول به سراغ ترک آن رفته‌اید. منافعی که برای شما به دنبال دارد بسیار بیشتر از سختی‌ای خواهد بود که با آن مواجه هستید و از این سختی به مرور کاسته خواهد شد.

ثبت دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×