آزمایش نیکوتین درکل به چه دلیل انجام میشود؟
بسیاری از افراد کنجکاو هستند که بدانند نیکوتین تا چه مدت در بدن باقی میماند. دلیل این کنجکاوی اینست که برخی از کارفرماها از متقاضیان استخدام، درخواست آزمایش نیکوتین میکنند. آزمایش نیکوتین یک نوع شرط استخدام یا تعیینکنندۀ هزینۀ بیمۀ درمانی افراد است.
همانگونه که به نظر میرسد این امری ناعادلانه است؛ کارفرمایان و شرکتهای بیمه نباید میان افراد سیگاری و مصرفکنندگان نیکوتین در اشکال بیخطرتر مانند استفادهکنندگان از ویپ یا تنباکوی بدون دود، تمایزی قائل شوند. حتی استفاده از آدامس ترک سیگار که FDA (ادارهی مواد غذایی و دارویی ایلات متحدهی آمریکا) برای استفاده طولانی مدت آن را تایید میکند، ممکن است توسط کارفرمایان به عنوان یک خطر سلامتی تلقی شده و به افزایش هزینه بیمه برای کارکنان منجر شود.
شرکتهای بیمه وجود نیکوتین را یک شاخص قابل اعتماد در نظر میگیرند که نشان میدهد فرد مورد آزمایش، مصرفکننده تنباکو است یا از محصولات درمان جایگزین نیکوتین (NRT) استفاده میکند، که معمولا به معنای این است که فرد در گذشته سیگاری بوده است (و همانطور که بیش از 90 درصد مصرف کنندگان NRT انجام میدهند فرد احتمالا به سیگار کشیدن باز میگردد.)
ولی اگر در تلاش برای پیدا کردن پاسخ برای پرسشهایی مانند، «نیکوتین تا چه مدت در خون شما باقی میماند؟» یا «نیکوتین تا چه مدت در ادرار شما باقی میماند؟» هستید، آگاه باشید که اکثر آزمایشها مگر در مواردی به خودی خود به دنبال نیکوتین نیستند.
نیکوتین تا چه مدت در بدن شما باقی میماند؟
درحالی که آزمایشهایی برای اندازهگیری نیکوتین در بدن انسان وجود دارد، تشخیص نیکوتین در خون، پس از یک تا سه روز یا در ادرار، بعد از چهار روز دشوار است. به همین دلیل است که اکثر کارفرمایان و شرکتهای بیمه دیگر به مدت زمان ماندگاری نیکوتین در بدن شما اهمیتی نمیدهند.
در عوض، آنها مادهای به نام کوتینین را آزمایش میکنند که یکی از متابولیتهای نیکوتین است. نیکوتین توسط کبد به کوتینین تبدیل میشود ( متابولیزه میشود) و تا سه هفته (البته معمولا حدود یک هفته) در بدن قابل تشخیص باقی میماند.
مدت زمانی که کوتینین در بدن شما باقی میماند متفاوت است و این بسته به پیشینه قومی، جنسیت، داروهای مصرفی و حتی رژیم غذایی شما است. برای مثال، معمولا مردان سطح کوتینین بالاتری نسبت به زنان دارند. با پیشرفت علم، توصیهها در مورد «نقاط برش» (سطوحی بالاتر که فرد آزمایش شده برای مصرف نیکوتین، مثبت تشخیص داده میشود) تغییر کرده است.
آزمایشات گوناگونِ نیکوتین
آزمایش خون
آزمایشهای بسیاری وجود دارد که میتوان برای اندازهگیری سطح کوتینین استفاده کرد. آزمایش خون بسیار دقیق است و میتواند نیکوتین و کوتینین را تشخیص دهد. همچنین این روش گرانترین و پیشروندهترین روش آزمایش است، بنابراین کمتر از روشهای دیگر استفاده میشود.
بدیهی است که خونگیری به یک تکنسین آموزش دیده و بازدید از آزمایشگاه نیاز دارد که این برای کارمند و کارفرما فرآیند را گران و دشوار میکند. دو نوع آزمایش خون برای کوتینین وجود دارد. یکی از آنها، معیار ساده مثبت یا منفی است که مقدار کوتینین موجود در خون را تعیین نمیکند. آزمایش دیگر میتواند سطح متابولیت نیکوتین در سرم خون را مشخص کند.
آزمایش بزاق
آزمایش بزاق حساس و رایجترین روش آزمایش است و بسیاری از آزمایشگاهها و شرکتهای بیمه در سالهای اخیر به آزمایش بزاق روی آوردهاند. سطوح کوتینینی که آزمایشهای بزاق قادر به تشخیص آن هستند حدود یک سوم بیشتر از سطح کوتینین در خون و حدود یک پانزدهم در ادرار است. اما بزرگترین مزیت آزمایش بزاق، سهولت آن برای همه افراد است.
کارفرمایان با استفاده از بستههای ارائه شده آزمایش بزاق برای کوتینین را توسط شخص ثالث انجام میدهند. معمولا با یک گوشپاککن انجام میشود و گوشپاککن درون یک ظرف خود آب بندی شده قرار میگیرد و بعد به آزمایشگاه ارسال میگردد. سپس نتایج به صورت آنلاین یا تلفنی به کارفرما یا شرکت بیمه بازگردانده میشود. این کار بسیار کمهزینهتر و کارآمدتر از فرستادن هر کارمند به آزمایشگاه برای آزمایش خون است.
آزمایش ادرار
ادرار نسبت به خون یا بزاق دارای شش برابر کوتینین است. این امر باعث میشود برای تشخیص غلظت پایین کوتینین انتخاب بهتری باشد. آزمایش نیز نسبتاً ساده است. یک نوار آزمایش برای چند دقیقه در نمونه ادرار خیس میشود و به سرعت نتیجه مثبت یا منفی را ارائه میدهد.
آزمایش مو
آزمایش کوتینین از طریق نمونههای مو قابل اعتمادترین روش، اما همچنین سختترین، گرانترین و کندترین روش است. گاهی در صورت نامشخص بودن یا مشکوک بودن نتایج سایر آزمایشها، آزمایش مو تجویز میشود. همچنین اغلب در مطالعات علمی استفاده میشود. مزیت مطالعه دانشمندان درمورد سیگار کشیدن و نیکوتین این است که نمونههای مو میتوانند کوتینین را تا سه ماه(درخود) حفظ کنند.
چگونه میتوانم از مثبت شدن آزمایش جلوگیری کنم؟
محصولات متفاوتی وجود دارند که ادعا میکنند تنها در چند روز بدن را از نیکوتین (و سایر داروها) پاک میکنند. اینکه آیا آنها واقعا موثر هستند یا خیر، سوال برانگیز است. بسیاری از افرادی که مورد آزمایش قرار میگیرند، به جز افرادی که شدیدا سیگار میکشند، پس از یک هفته یا بیشتر بدون نیکوتین، برای منفی شدن آزمایش شانس خوبی دارند و اکثریت قریب به اتفاق پس از دو هفته آزمایش منفی خواهند داشت.
بنابراین پول خود را پسانداز کنید، مقداری جویس بدون نیکوتین بخرید و مقدار زیادی آب بنوشید تا بدنتان را شست وشو دهد.
آیا تمام شرکتهای بیمه آزمایش نیکوتین میگیرند؟
شرکتهای بیمه معمولا آزمایشهای نیکوتین (یا کوتینین) را روی مشتریان بیمه سلامت انجام میدهند اما برخی از آنها برای بیمه عمر نیز آزمایش میدهند. اکنون برخی از شرکتها دستورالعملهای خود را تغییر میدهند و به بیمه شدگان اجازه میدهند که از تنباکوی بدون دود استفاده کنند و همچنان واجد شرایط دریافت نرخهای غیر سیگاری باشند. حتی برخی سیگار کشیدن را بدون افزایش نرخ، مجاز میدانند.
اگر در بازار بیمه عمر هستید ممکن است پرسیدن سوالاتی درمورد قرارداد بیمه آنها برای کاهش خطر نیکوتین مفید باشد.
درآینده، امیدواریم کارفرمایان و شرکتهای بیمه تفاوت خطر بین سیگار کشیدن و اشکال بیخطرتر نیکوتین را تشخیص دهند و تنبیه مصرفکنندگان ویپ و snus (نوعی تنباکوی بدون دود) را متوقف کنند. در همین حال، اگر زمان آزمایش شدنتان را بدانید بهترین کار برای شما این است که به مدت دو هفته یا بیشتر از مصرف نیکوتین خودداری کنید. اگر دارای امنیت شغلی هستید ، با کارفرمای خود بحث کنید که چرا آنها باید سیگاریهای شرکت شما را تشویق کنند که به محصولات نیکوتین کم خطر مانند vaping (سیگار الکتریکی) روی بیاورند.