خانه محصولات کاربری سبد خرید0
انواع وایرهای ویپ

انواع وایرهای ویپ و نحوه‌‌ی استفاده از آنها

اگر در مسیر استفاده از ویپ به جایی رسیده‌‌اید که تصور می‌‌کنید باید کویل خاص خودتان را داشته باشید لازم است با انواع مختلف وایرهای ویپ و نحوه‌‌ی استفاده از آنها آشنا شوید. گیج‌‌ها (قطرهای) مختلف وایرهای ویپ با مقاومت‌‌ها و زمان‌‌های رمپ‌‌آپ (ramp up) متفاوتی همراه هستند و در عین‌‌حال شاهد تنوع طعم و تولید ابر در انواع مختلف وایرهای ویپ هستیم.

حتی اگر نوع خاصی از کویل مدنظرتان نباشد شیوه‌‌ی نادرست استفاده از بعضی از انواع کویل می‌‌تواند خطرناک باشد (در ادامه وایر نیکلی توضیح داده شده است). آشنایی با گیج‌‌های وایر و انواع مختلف وایرهای ویپ علاوه بر این‌‌که یک اولویت است با ایمنی شما هم سروکار دارد.

به‌‌طور معمول از پنج نوع وایر برای ویپینگ استفاده می‌‌شود که هریک کاربردها و ویژگی‌‌های مختلفی دارند. بعضی از وایرها صرفاً مناسب ویپینگ با حالت توان هستند و بعضی دیگر با حالت کنترل دما کار می‌‌کنند و در این میان نوع خاصی از وایرها وجود دارد که هر دو حالت را پوشش می‌‌دهند. در ادامه به‌‌طور مفصل درمورد هر یک از این وایرها صحبت خواهیم کرد اما قبل از آن نکاتی درمورد مقاومت و گیج‌‌های وایر خواهیم گفت.

وایر در ویپ
وایر در ویپ

مقاومت و گیج وایر

موقع خرید وایر متوجه می‌‌شوید که وایرها با گیج‌‌های متنوعی عرضه می‌‌شوند. گیج درواقع همان قطر یا «ضخامت» وایر است. رایج‌‌ترین گیج‌‌های وایر برای استفاده در ویپینگ 22، 24، 26، 28 و 30 هستند. تجربه نشان داده است که هرچه عدد گیج بیشتر باشد وایر باریک‌‌تر خواهد بود. به‌‌عنوان مثال وایر با گیج 28 باریک‌‌تر از وایر با گیج 26 و ضخیم‌‌تر از وایر با گیج 30 است.

از این گذشته هرچه ضخامت وایر بیشتر باشد مقاومت آن کمتر خواهد بود. این موضوع روی سرعت گرم‌‌شدن وایر هم تاثیر می‌‌گذارد. زمانی‌‌ که طول می‌‌کشد تا وایر گرم شود و به دمای مناسب ویپینگ برسد «زمان رمپ‌‌آپ» نامیده می‌‌شود. زمان گرم‌‌شدن وایرهایی با گیج‌‌های پایین‌‌تر و ضخیم‌‌تر بیشتر از وایرهایی است که گیج‌‌های بالاتر و ضخامت باریک‌‌تری دارند؛ به این‌‌ترتیب زمان رمپ‌‌آپ وایر با گیج 30 بسیار سریع‌‌تر از وایر با گیج 22 است.

حالت کنترل دما (TC)

احتمالاً شما عادت دارید در دستگاه خود بیشتر به‌‌سراغ تنظیمات توان بروید، اما بعضی از کویل‌‌ها فقط در حالت کنترل دما کار می‌‌کنند. به بیان ساده‌‌تر، حالت کنترل دما با استفاده از TCR یا ضریب دمایی مقاومت تنها روی جنس خاصی از وایرها کار می‌‌کند.
رفتار موادی مثل نیکل باتوجه به مقاومت در دماهای معین قابل‌‌پیش‌‌بینی است. ماد برای حفظ دمای مطمئن عملیاتی کویل از این اطلاعات استفاده می‌‌کند تا با افزایش دمای کویل جریان را تنظیم و درصورت داغ‌‌شدن بیش از‌‌حد آن جریان ورودی به کویل را کاهش دهد. جهت خرید کویل برای ویپ مورد نظرتان از محصولات ما بازدید کنید.

انواع وایر ویپ

به‌‌ طور معمول از پنج نوع وایر در ویپ ها استفاده می‌‌شود که عبارتند از: آلیاژ کانتال، نیکروم، فولاد ضدزنگ، نیکل و تیتانیوم.

1. وایر کانتال

کانتال متداول‌‌ترین وایری است که برای ویپینگ استفاده می‌‌شود و آلیاژی متشکل از آهن فریتی، کروم- آلومینیوم است. کانتال به‌‌واسطه‌‌ی قیمت ارزان، سهولت دسترسی و مقاومت در برابر اکسیدشدن ماده‌‌ای عالی برای ساخت کویل‌‌ها محسوب می‌‌شود.

اگرچه کانتال ممکن است مثل بعضی از وایرها طعم مطلوبی نصیبتان نکند اما کارکردن با آن فوق‌‌العاده راحت است و به‌‌خوبی شکل خودش را حفظ می‌‌کند. این ماده تجربه‌‌ای عالی از ویپینگ برایتان به ارمغان می‌‌آورد و کویل ساخته شده با آن بسیار بادوام است. کانتال فقط در حالت توان کار می‌‌کند.

2. وایر نیکروم

وایر نیکروم یک وایر عالی دیگر برای ویپینگ و آلیاژی متشکل از نیکل و کروم است. نیکروم برخلاف کانتال خیلی در بازار در دسترس نیست، اما مثل کانتال دربرابر اکسیدشدن مقاوم است و می‌‌تواند بدون آسیب‌‌دیدگی در دماهای بالا کار کند.

نقطه‌‌ی ذوب نیکروم بسیار کمتر از کانتال است و اگر مراقب نباشید احتمال آتش‌‌گرفتنش وجود دارد، پس برای شروع به‌‌کار باید به‌‌آرامی کویل‌‌های نیکروم را تپ کنید. نیکروم سریعتر از کانتال گرم می‌‌شود. به‌‌علاوه از آنجایی‌‌که نیکروم حاوی نیکل است بهتر است افرادی که به نیکل حساسیت دارند از آن استفاده نکنند. نیکروم فقط با حالت توان کار می‌‌کند.

3. وایر از جنس فولاد ضدزنگ

فولاد ضدزنگ یکی از ویپ‌‌های خاصی است که با هر دو حالت توان یا کنترل دما کار می‌‌کند و این آلیاژ  از کروم، نیکل و کربن ساخته می‌‌شود. با این‌‌که فولاد ضدزنگ درجه‌‌بندی‌‌های متنوعی دارد اما نوع 316 آن کاربرد درمانی و خوراکی دارد و برای ویپینگ عالی است.

فولاد ضدزنگ خیلی سریع گرم می‌‌شود و زمان رمپ‌‌آپ آن سریع‌‌تر از وایر کانتال و نیکروم است. کارکردن با این ماده هم خیلی راحت است و به‌‌خوبی شکل خود را حفظ می‌‌کند. فولاد ضدزنگ هم مثل نیکروم حاوی نیکل است و از این‌‌رو برای افرادی که به نیکل حساسیت دارند منع مصرف دارد. فولاد ضدزنگ می‌‌تواند با هر دو حالت توان و کنترل دما کار کند.

4. وایر نیکلی

وایر نیکلی که به‌‌عنوان Ni200 هم شناخته می‌‌شود از نیکل خالص ساخته می‌‌شود. نیکل بیشترین سرعت گرم‌‌شدن را در بین تمام وایرهای ویپ دارد و اولین وایری است که با حالت کنترل دما ساخته شد. کارکردن با وایر نیکل به‌‌دلیل خاصیت نرم و فنری آن سخت‌‌تر از کانتال یا نیکروم است.

با اینکه وایر نیکل درمقایسه با بعضی دیگر از انواع وایرها ( مثل کانتال) طعم بهتر و زمان رمپ‌‌آپ سریعتری دارد اما فقط در حالت کنترل دما کاربرد دارد. اگر وایر نیکل خیلی داغ و برافروخته شود احتمال تجمع نیکل یا حتی سرب سیاه در شش‌‌ها وجود دارد. نیکل را فقط در حالت کنترل دما استفاده کنید و در حالت توان بی‌‌خیالش شوید. مشخصاً افرادی که به نیکل حساسیت دارند نباید به‌‌سراغ وایر Ni200  بروند.

5. وایر تیتانیومی

آخرین وایر ویپ فهرست ما وایر تیتانیومی است که یک ماده‌‌ی عالی برای استفاده در حالت کنترل دما محسوب می‌‌شود. وایر تیتانیومی از تیتانیوم خالص ساخته می‌‌شود و  در بازار کمیاب است.

تجربه نشان می‌‌دهد که طعم حاصل از وایر تیتانیومی تمیزتر و تروتازه‌‌تر از کانتال یا نیکروم است، اما در زمان استفاده از آن باید چند نکته‌‌ی ایمنی را رعایت کرد. اول اینکه اگر دمای وایر تیتانیوم به بالای  ℃650 برسد یک گاز سمی (دی‌‌اکسید تیتانیوم) آزاد می‌‌شود؛ پس بهتر است فقط در حالت کنترل دما از این وایر استفاده شود. اگر یک ماد TC با عملکرد مطلوب دراختیار دارید مشکلی بابت استفاده از تیتانیوم نخواهید داشت.

دوم اینکه اگر تیتانیوم آتش بگیرد خاموش کردنش تقریباً محال است. یکبار دیگر تاکید می‌‌کنیم که فقط مواظب باشید هیچ‌‌وقت وایر تیتانیوم را در حالت توان استفاده نکنید؛ با رعایت این نکته هیچ اتفاق ناخوشایندی نمی‌‌افتد.

ثبت دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×