خانه محصولات کاربری سبد خرید0
عوارض جانبی و احتمالی استفاده از ویپ

عوارض جانبی و احتمالی استفاده از ویپ

با وجود اینکه ویپ ها به عنوان دستگاه‌های پزشکی شناخته نمی‌شوند، ممکن است عوارض جانبی برای کاربرانشان به همراه داشته باشد. اما وجود این عوارض جانبی حتمی نیست. به دلیل متغیرهای زیادی در دستگاه ها و جویس‌های موجود در بازار، و همچنین تفاوت در فرکانس و روش ویپ کردن، عوارض جانبی اغلب بسته به یک سری شرایط بوده و حتمی نیستند.

سلب مسئولیت: مطالعات پزشکی و بررسی‌های علمی در رابطه با عوارض جانبی ویپ بسیار کم است و بیشتر آنها بر سلامت کلی و تاثیر ویپ بر روی آن تمرکز دارند. برای جبران آن، از گوگل و داده های بدست آمده از جستجوهای گوگل استفاده شد تا ببینیم چه عوارض جانبی بیشتر جستجو شده اند. پست‌ها و موضوعات رسانه‌های اجتماعی نیز به عنوان مرجع مورد استفاده قرار گرفته‌اند – مانند موضوعات مرتبط با سلامتی انجمن‌های ویپ. در نهایت، از آنجایی که همه ما در گوگرد ویپر هستیم، تجربیات ما به طور مداوم اطلاعات بیشتری راجع به این موضوع در اختیار ما می‌گذارد.

خشکی دهان

خشکی دهان یکی از شایع ترین عوارض جانبی استفاده از ویپ است. خشکی دهان بیشتر نشات گرفته از مواد اصلی تشکیل دهنده‌ی جویس یعنی PG و VG (پروپیلن گلیکول و گلیسیرین گیاهی) است.

اگرچه اغلب گزارش شده است که درصد بالای PG اثر خشک کنندگی بیشتری روی دهان دارد، اما اصلا دور از انتظار نیست که مصرف کنندگان ویپر 100٪ VG نیز همچنان خشکی دهان را تجربه کنند. البته دلایل مشخصی در رابطه با اثرگذاری متفاوت این دو ماده روی خشکی دهان وجود ندارد.

PG و VG هر دو مرطوب کننده هستند، به همین دلیل است که از آنها برای مرطوب نگه داشتن محصولات مصرفی استفاده می‌شود. اما آنها همچنین قابلیت جذب آب و رطوبت را نیز دارند.

هنگام به طور کلی خشکی دهان را تجربه می‌کنید، می‌توانید از یک دهانشویه‌ی رطوبتی خوراکی استفاده کنید که از قضا حاوی PG و VG است، همچنین می‌توانید به سادگی آب بیشتری بنوشید. این دو راه حل معمولا ساده ترین راه برای بازگرداندن رطوبت به دهان هستند.

اگر دائماً خشکی دهان دارید، با پزشک و متخصص مربوطه مشورت کنید. خشکی مزمن دهان می تواند نشانه کم آبی بدن باشد و در صورت عدم درمان می تواند عوارض جدی برای سلامت دهان ایجاد کند.

سرگیجه

درست مانند احساسی که هنگام کشیدن سیگار برای بار اول دارید، بسیار طبیعی است که در هنگام استفاده از ویپ نیز شما دچار سرگیجه شوید.

همچنین درست مانند سیگار کشیدن، این احساس سرگیجه بعد از استفاده‌ی متعدد از ویپ برطرف می‌شود. در حقیقت، این سرگیجه در اثر استفاده از ویپ به وجود نمی‌آید، بلکه در اثر نیکوتین موجود در ویپ مخصوصا زمانیکه میزان نیکوتین بالا باشد ایجاد می‌شود.

در صورتیکه نگران این حس سرگیجه هستید، بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که میزان نیکوتین و یا موارد استفاده از ویپ را کاهش دهید. در صورتیکه تصمیم ندارید مصرف خود را کاهش دهید، باید توجه داشته باشید که این حس سرگیجه به مرور و بعد از اینکه بدن شما به این میزان نیکوتین عادت کرد از بین می‌رود.

احساس کوفتگی و خستگی

نیکوتین یک محرک است که در عین حال که می‌تواند هوشیاری مغز را افزایش دهد یک اثر آرامش‌بخش نیز دارد. برای برخی مصرف‌کنندگان، یکی از این دو اثر انگیزه اصلی است.

معمولا احساس کوفتگی و خستگی که در اثر استفاده از ویپ بوجود می‌آید بسیار به احساس خستگی ناشی از مصرف کافئین است. در صورتیکه احساس خواب‌آلودگی می‌کنید، میزان نیکوتین را کاهش یا افزایش دهید، و یا اینکه به طور کلی آن را حذف کنید.

نکته‌ی اصلی این است که میزان نیکوتینی که الان مصرف می‌کنید مناسب شما نیست، پس باید آن را تغییر دهید.

گلودرد

گلودرد می‌تواند دلایل بسیار زیادی داشته باشد مثل نیکوتین، پروپیلن گلیکول، طعم‌دهنده‌ها، و یا حتی کویلی که در اتومایزر استفاده شده است.

برخی از کویل‌های استفاده شده در ویپ‌ها از نیکل ساخته شده‌اند و بعضا اتفاق می‌افتد که مصرف‌کنندگان درمی‌یابند که به این فلز حساسیت دارند.

همچنین چندین گزارش آنلاین وجود دارد که گلودرد را به میزان زیاد نیکوتین مرتبط می‌داند، به ویژه هنگامیکه با میزان بالای پروپیلن گلیکول (50% یا بیشتر) استفاده می‌شود.

اگر فکر می‌کنید که گلودرد شما ممکن است در اثر جویس باشد، درصد بیشتری از VG، طعمی جدید را امتحان کنید یا غلظت نیکوتین را کاهش دهید.

اگر مطمئن هستید که مساله مربوط به جویس یا نیکوتین نیست، ممکن است مشکل اصلی نوع سیم استفاده شده در کویل ویپ شما باشد. مشخصات دستگاه را بررسی کنید و ببینید آیا کویل آن حاوی نیکل یا موادی مانند نیکروم (اغلب تحت این عنوان Ni80 ذکر شده است) است یا خیر.

اگر کویل با این مشخصات را نیافتید، بهرحال آن را با فلزی جایگزین کنید که به وضوح بیان می کند از کانتال یا فولاد ضد زنگ استفاده می کند. فولاد ضد زنگ نیز ممکن است حاوی نیکل باشد اما معمولاً فقط تا 10٪. اگر این کار نیز گلودرد شما را برطرف نکرد، به پزشک مراجعه کنید.

سرفه کردن

مصرف‌کننده‌های مبتدی عمدتا از سرفه‌های ممتد در هنگام استفاده از ویپ گلایه دارند؛ این مشکل حتی در میان آن دسته افرادی که قبلا سیگار مصرف می‌کردند و یا هنوز به مصرف سیگار مشغول هستند نیز بسیار رایج است.

به طور کلی، سرفه کردن در اثر استنشاق نادرست ویپ اتفاق می‌افتد، درست مانند زمانیکه میزان بالای نیکوتین مستقیما وارد ریه شود و یا اینکه از یک وسیله مشابه سیگار با جریان بالای هوا استفاده شود.

اگر هنگام دودگرفتن سرفه می کنید، جریان هوای دستگاه را بدون فعال کردن آن بررسی کنید (اگر دستگاه شما دارای کشش خودکار است، کارتریج ویپ را بیرون بیاورید و در حالی که به باتری متصل نیست، دود بگیرید).

آیا وقتی که دود می‌گیرید احساس می‌کنید که هوا را از داخل یک نی تنگ می‌مکید؟ اگر چنین است، این دستگاه برای یک نوع  خاصی از کشیدن سیگار به نام دهان به ریه در نظر گرفته شده است.

اگر احساس می کنید هوا را از داخل نی بزرگ می مکید، این یک دستگاه مستقیم ریه است که نیاز به استنشاق مستقیم آن به ریه ها و دمیدن فوری آن دارد. توصیه می‌شود از دستگاه های مستقیم ریه با نیکوتین 6 میلی گرم در میلی لیتر یا حتی کمتر استفاده شود.

سردرد

اگر اخیراً سیگار را ترک کرده‌اید، بروز سردرد غیرمعمول نیست. اگرچه هنوز هم می توانید نیکوتین خود را از ویپ‌ها دریافت کنید، نیکوتین تنها آلکالوئید موجود در تنباکو نیست. آلکالوئیدها اثر فیزیولوژیکی روی مصرف کننده دارند و قطع مصرف معمول ممکن است باعث سردرد شود.

نیکوتین اصلی‌ترین آلکالوئید در تنباکو است که حدود 95 درصد از محتوای آلکالوئید آن را تشکیل می دهد، اما سایر آلکالوئیدهای جزئی تنباکو در دود تنباکو وجود دارند و به همین علت در جویس وجود ندارند. این آلکالوئیدهای جزئی تنباکو با نیکوتین کار می کنند و به نظر می‌رسد در صورت مصرف مداوم وابستگی ایجاد می‌کنند.

اگر اخیراً سیگار را ترک کرده‌اید و نیکوتین را از طریق ویپ مصرف می‌کنید، ممکن است نیکوتین به تنهایی برای دفع سردرد در ابتدا کافی نباشد و احتمالا سردرد شما ناشی از ترک دیگر مواد شیمیایی و آلکالوئیدهای موجود در تنباکو است.

اگر سردرد دارید و دلیل آن ترک سیگار نیست، ممکن است دچار کم آبی شده باشید. سردرد یکی از علائم رایج کم آبی بدن است. اگر متوجه خشکی مداوم دهان در ارتباط با سردرد خود شده‌اید، یک راه حل ساده می تواند نوشیدن آب بیشتر باشد. اما اگر جواب نداد، باید با پزشک متخصص مشورت کنید.

کاهش/افزایش وزن

نیکوتین توسط بسیاری به عنوان یک سرکوب کننده اشتها شناخته می‌شود که به هر حال کافئین آن را تقویت می‌کند، اما شواهد قطعی زیادی وجود ندارد که اثربخشی آن را در کاهش وزن واقعی ثابت کند.

نیکوتین یک محرک است و سایر محرک های مشابه (مانند کافئین) با افزایش سرعت متابولیسم با چربی‌سوزی در ارتباط هستند. اما چربی سوزی و کاهش وزن یکی نیستند. حتی سرکوب اشتها با “کاهش وزن” یکسان نیست.

اگر تصادفاً فردی کاهش وزن را با ویپینگ تجربه کرد، توضیح ساده‌تر این است که ویپینگ یک عادت خوراکی بدون کالری است.

بسیاری از مصرف‌کنندگان ویپ متوجه می‌شوند که طعم‌های شیرین باعث کاهش نیاز آنها به خوردن شیرینی می‌شود. از طرف دیگر، اگر سیگار کشیدن را ترک کنید، این احتمال وجود دارد که فقدان حرکت دست به دهان ممکن است سبب افزایش کالری شود که می تواند منجر به افزایش وزن شود. استفاده از کیسه‌های نیکوتین به شما کمک می‌کند تا مصرف ویپ را متوقف کرده و نیکوتین، طعم، و تثبیت دهانی خود را از طریق دیگری تامین کنید.

تهوع

اگر در اثر استفاده از ویپ، حالت تهوع دارید، ممکن است به دلیل نیکوتین باشد. یکی از عوارض رایج مصرف نیکوتین داشتن احساس ناراحتی در معده و حالت تهوع ذکر شده، درست مانند زمانیکه شما از روشهای غیر بدون نسخه و دم دستی مانند برچسب نیکوتین برای ترک سیگار استفاده می‌کنید. سیگاری ها نیز اغلب در هنگام شروع به کشیدن سیگار همین احساس را دارند.

در صورتیکه احساس تهوع با مصرف نیکوتین ارتباطی ندارد، به احتمال زیاد این یک واکنش به مایع جویس خاصی است که استفاده می‌کنید.

یک راه حل ساده کاهش مصرف یا حذف مقصر احتمالی است. اما مانند احساس سبکی سر و سرگیجه ناشی از مصرف نیکوتین، مشکلات گوارشی نیز اگر کمی وقت بگذارید، خود به خود حل می شوند.

با این حال، اگر این مشکلات برطرف نشد یا باعث ناراحتی شما شد، بهتر است با پزشک مشورت کنید.

درد قفسه‌ی سینه در اثر مصرف ویپ

دلایل مختلفی برای درد قفسه‌ی سینه ناشی از مصرف ویپ وجود دارد. گرمای بیش از حد، نیکوتین بالا، یا شاید حتی طعم دهنده های خاص در یک جویس خاص می تواند علت اصلی این دردها باشد.

برخی از کاربران در انجمن‌های ویپینگ بیان کرده‌اند که جویس های دارای دارچین حاوی ماده شیمیایی طعم‌دهنده سینامالدئید باعث درد قفسه سینه آنها می‌شود. علت هرچه که باشد، درد قفسه سینه موضوع بی اهمیتی نیست و می تواند نشانه‌ای از یک خطر جدی‌تر برای سلامتی شما باشد.

اگر درد قفسه سینه را تجربه می‌کنید و به نظر می‌رسد که این درد ناشی از چیزی است که مصرف می‌کنید، مصرف آن را قطع کنید! اگر ترک آن دشوار است، در زمان دیگری مصرف آن را شروع کنید. به این ترتیب شاید بتوانید میزان قدرت آن را کاهش دهید، نیکوتین خود را کاهش دهید، اتومایزر یا کویل خود را تغییر دهید، یا طعم خود را تغییر دهید. در اصل، در صورت لزوم، سعی کنید کل تنظیمات خود را تغییر دهید.

اگر درد قفسه سینه ادامه یافت، با پزشک مشورت کنید.

نگاهی به عوارض جانبی مصرف ویپ

بسیاری از عوارض جانبی مشاهده شده از مصرف ویپ در واقع عوارض جانبی ناشی از مصرف نیکوتین است و بسیاری از نمونه‌های فوق با انواع درمان‌های جایگزین نیکوتین مورد تایید FDA به اشتراک گذاشته شده است.

با این حال، برخی از این عوارض جانبی مخصوص خود ویپینگ است. نکته کلیدی که باید به خاطر داشته باشید این است که ویپ‌ها محصولات درمانی و پزشکی نیستند. با این حال، در مقایسه با سیگار کشیدن، آنها گزینه‌ی کم خطرتری هستند.

اگر شما یکی از میلیون‌ها نفری هستید که از ویپینگ به‌عنوان جایگزینی برای سیگار کشیدن استفاده می‌کنند، باید عوارض جانبی خفیف ویپینگ را در مقایسه با خطرات جدی کشیدن سیگار مقایسه کنید.

ثبت دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×